طرز تهیه گیپه (سُغدو)

گیپه

گیپه,طرز تهیه گیپه,آموزش درست کردن گیپه,درست کردن گیپه,غذاهای محلی,غذاهای لرستان,غذاهای محلی لرستان

دشواری تهیه : سخت زمان تهیه : ۲۰۰ دقیقه تهیه برای : ۵ نفر

مواد لازم برای تهیه گیپه (سُغدو)

شکمبه گوسفند۱۲۰۰ گرم
برنج۲۵۰ گرم
زعفراننصف فنجان
گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
پیاز داغ عسلی۳ قاشق سوپخوری
لپه۱ فنجان
نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه گیپه (سُغدو)

  • برای تهیه این غذا یک عدد شکمبه کامل و سالم گوسفند را پاک کنید و خوب بشویید، زعفران را خیسانده به طوری که غلیظ باشد، گوشت را چرخ کرده، پیاز را سرخ کنید و از زیره سیاه استفاده کنید.
  • برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم و با زیره، زعفران و گوشت چرخکرده ی سرخ شده به همراه پیاز سرخ کرده را با مقداری نمک، زردچوبه و فلفل خوب بهم می زنیم، می توانید از آلو خشک یا بخارا خیس خورده نیز استفاده کنید. شکمبه را بصورت مستطیل برش زده و مواد را داخل آن گذاشته و بصورت بقچه بسته بندی می کنیم و با نخ تمیزآن را می پیچیم یا محل برش در صورتی که کوچک باشد را با نخ و سوزن می دوزیم
  • چند سوراخ با سوزن به آن می زنیم تا در هنگام پختن باد نکند داخل قابلمه آب می ریزیم تا روی شکمبه ی پر شده را بگیرد و آرام با حرارت ملایم چندین ساعت می گذاریم بپزد و آب آن کاملا جذب شود، سپس آرام نخ آن را بریده در دیس می کشیم و سر سفره می آوریم تا هر کس به اندازه لازم از آن با چاقو ببرد.

 

منبع : http://ashpazi.ir24.org

 

گیپه,طرز تهیه گیپه,آموزش درست کردن گیپه,درست کردن گیپه,غذاهای محلی,غذاهای لرستان,آشپزی

 

همچنین در آلبالو گیلاس بخوانید :

 

 

 

 

همچنین در آلبالو گیلاس بخوانید :

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *